Перейти до вмісту

Вітаємо!

Обговорення житла, ОСББ, ЖБК і забудовників Ужгорода. Питайте, діліться досвідом — він знадобиться сусідам.

Зареєструватися

Це запитання позначене
64 Переглядів

Хочу розповісти, як у Тиса Реновейшен (Тиса Renovation) намагаються стягувати заборгованість, термін сплати якої ще не настав.

20 серпня — у Telegram приходить рахунок за обслуговування будинку.
24 серпня — телефонує колектор, найнятий Тисою, пан Жопін, і повідомляє, що в мене заборгованість.
25 серпня — приходжу до нього з договором, де чорним по білому: строк оплати — до 30 числа.

Тобто на момент дзвінка строк оплати ще не настав. Відповідь на пред’явлений договір, як я її запам’ятала: «ну тоді ми перепишемо договір».

Колектору дають список простроченого. Дзвінок про стягнення має сенс тоді — і тільки тоді — коли строк минув, а гроші не надійшли. Тут від виставлення рахунку минуло чотири дні, а до строку оплати лишалося ще шість. Людина взялася обдзвонювати власників і збирати борги, не прочитавши договір, за яким ці борги нібито виникли. Колектору дають список простроченого. Дзвінок про стягнення має сенс тоді — і тільки тоді — коли строк минув, а гроші не надійшли. Тут від виставлення рахунку минуло чотири дні, а до строку оплати лишалося ще шість. Людина взялася обдзвонювати власників і збирати борги, не прочитавши договір, за яким ці борги нібито виникли.

Мене вразила не помилка — помилки трапляються в кожного, і будь-яку з них закриває одне слово «вибачте». Вразило те, що прозвучало замість нього: готовність переписати договір, під яким стоїть мій підпис, щойно він став незручним.

Що раджу тим, хто отримає такий дзвінок:

• дивіться строк оплати у своєму договорі;
  • фіксуйте дати: коли надійшов рахунок, коли був дзвінок; дивіться яка компанія виставила рахунок і яка підстава для цього;
  • чи зрозуміло вам за що саме ви сплачуєте, як утворюється сума до сплати;
  • просіть письмовий розрахунок заборгованості з посиланням на пункт договору й зазначенням періоду;
  • не спілкуйтеся з людиною яка не назвалась, не факт що вона має право до вас звертатись та має повноваження вирішувати це питання;
  • «перепишемо договір» — це зміна умов, і без вашого підпису вона не діє, тому такі заяви це просто такий нахабний спосіб поведінки замість вибачення. Переписувать можна багато чого, головне те - що ви підписали.

У когось було те саме? Цікаво зрозуміти, чи це поодинокий випадок, чи так дзвонять усім.

Розбір самого договору — штрафи, вихід із договору, курс: Односторонній договір: що насправді підписує покупець апартаментів.

Досвід інших власників: що перевірити перед купівлею.

Аватар
Відмінити